Follow Us

button login

News & Activities

STML KOMITED AMAL GREEN 5S

 

Taklimat Green 5S telah berlangsung pada 27/02/2020 (Khamis) bertempat di Bilik Mesyuarat Eksekutif yang melibatkan staf pentadbiran STML. Objektif adalah untuk mewujudkan persekitaran kerja yang berkualiti dan kondusif serta mencapai matlamat 5S yang berkonsepkan kehijauan.


“Setiap apa yang dilakukan perlu dimulakan dengan niat, dan minda yang positif”. Kata Dekan STML, Prof Madya Dr Nor Hasni Osman dalam tazkirahnya sebelum memulakan taklimat.

Read more ...

UUM Cemerlang Dalam Pertandingan Debat 2019

Universiti Utara Malaysia (UUM) berjaya mendapat tempat kedua dalam pertandingan Debat Logistik 2019 (Debate Competition 2019) yang berlangsung di AK Academy, Wisma Boon Siew, Pulau Pinang pada 17 Ogos 2019. Pertandingan Debat Logistik yang memasuki tahun ke lima pertandingan dalam bahasa Inggeris itu, dianjurkan oleh Pertubuhan Pakar-Pakar Logistik Malaysia (The Society of Logisticians Malaysia atau LogM) bersama The Chartered Institute of Logistics and Transportation (CILT) Bahagian Pulau Pinang dan Women in Logistics and Transportation (WILAT) Bahagian Pulau Pinang, turut membabitkan sembilan pasukan dari enam buah Universiti di seluruh Malaysia,yang antaranya ialah Universiti Utara Malaysia (UUM), Universiti Kuala Lumpur UniKL (Johor), AK Academy, Universiti Tunku Abdul Razak (UTAR) dan Politeknik Seberang Prai. UUM telah menghantar satu pasukan untuk bertanding dalam pertandingan debat kali ini.

Read more ...

FINDER TAWAR PROJEK TERNAKAN AYAM BANTU ORANG KAMPUNG

Food Security, Innovation & Development Research Centre (FInDER), Pusat Pengajian Pengurusan Teknologi Dan Logistik (STML) membangunkan Projek Ternakan Ayam Kampung Berkelompok dalam usaha memantapkan sumber pendapatan ibu tunggal.

Read more ...

Driven By Great Dreams – The Key To Success For The Recipient Of The Honorary Doctor Of Philosophy Degree, Dato’ Michael Tio

Dare to dream, do something different, hard work and humility is the secret of success shared by the Chief Executive Officer (CEO) of PKT Logistics Group Sdn. Bhd, Dato' Michael Tio, who was conferred with the Honorary Doctor of Philosophy degree (Logistics Management), in conjunction with the 31st Convocation Ceremony of Universiti Utara Malaysia.

Read more ...

  • 0.jpg
  • 1.png
  • 2.png
  • 4.png
  • 5.png
  • 6.png
  • 7.png
  • 8.png
  • 9.png